نه آنها موثق‌ترین کتاب است و سپس (رجال‌الکشی) (5)  که در کُتُب رجال حرف اوّل را می‌زند، و دیگر مصادر آنها این مطلب را نوشته‭اند و ابلاغ کرده‭اند(6) . به اذن خداوند متعال، در ارتباط با موقف و موضع شیعه‭ی رافضه دربارة صحابه به طور مفصل سخن خواهیم گفت.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1) اصول شیعه امامیه (2/868).
2) شرح اصول خمسه، ص 761.
3) ملاحظه می‌کنیم که عبدالقادر این مذهب را بر همه امامیه تعمیم نمی‌دهد.
4) الفرق بین الفرق، ص 321.
5) رجال‌الکشی، ص 6، 7، 8، 9 و 11.
6) اصول شیعه امامیه (2/780).روایت‌هایی که حکم تکفیر و ارتداد آن جمع سمبلیک و منحصر به فرد را صادر می‌کند و فقط هفت نفر - آن هم اگر خیلی مایه بگذارند - را از میان آنها استثناء می‌کنند، هیچ کدام از اهل بیت رسول خدا(ص) را در میان این هفت نفر به ذکر نشده، به استثنای یکی از روایات که فقط علی را در ضمن آنها ذکر می‌کنند و آن روایت فضیل بن یسار از ابوجعفر است که او گفت: مردم همه به جاهلیّت برگشتند جز چهار نفر: علی، مقداد، سلمان و ابوذر. گفتم: پس عمار چه؟! گفت: اگر تو کسانی را می‌خواهی که دستخوش هیچ شک و شبهه‌ای نشده‏اند، پس همین سه نفر هستند.(1) 
بنابراین حکم به ارتداد در این عبارت‌ها شامل صحابه و اهل بیت پیامبر(ص) اعم از همسرانش و نزدیکانش، می‌باشد، در حالی که بنیانگذار آن گمان می‌برد که هواخواه و طرفدار اهل بیت رسول‭الله(ص) است، پس آیا این دلیل روشن نیست بر این که تشیع صرفاً پوششی است برای اجرای اهداف پلید بر ضد اسلام و پیروانش، و بنیان‌گذاران چنین روایت‌هایی دشمنان صحابه و خویشاوندان (پیامبر(ص)) بوده‏اند؟! (2)  
این در حالی است که شیعه رافضه تعدادی از اهل بیت رسول خدا(ص) را به طعن و تکفیر اختصاص داده‏اند مانند عباس عموی پیامبر(ص) که حتی گفته‏اند: این گفته خداوند متعال دربارة او نازل شده است :
(وَمَن کَانَ فِي هَذِهِ أَعْمَى فَهُوَ فِي الآخِرَةِ أَعْمَى وَأَضَلُّ سَبِيلاً) (اسراء/ 72).
و هركس در اين (جهان) كور (دل و گمراه) باشد، در آخرت كورتر و گمراه‌تر خواهد بود. (چرا كه وجود اخروي انسان، درخت روئيده از دانه زندگي دنيوي او است) و مانند پسرش عبدالله بن عباس معروف به حبر ‌الامه(دانشمند امت اسلامی) و ترجمان القرآن (مترجم قرآن) که خاصتاً به او لعن فرستاده‏اند، وی را عقب ‌مانده‭ی ذهنی تصور کرده‏اند(3) ، همانگونه که در (الکافی) و(رجال‌الکشی) آمده است که گفته :«خدایا دو پسر فلانی را لعنت کن، و چشمهایشان را نابینا ساز! همانگونه که قلبهایشان را نابینا ساخته‌ای و کوری چشم‌های آنها را به عنوان دلیل و نشانه‌ای بر کوردلی آنها قرار بده! » (4)  شیخ شیعه حسن مصطفوی در شرح این دعا می‌گوید: منظور ازآن دو، عبدالله و عبیدالله بن عباس می‌باشند.(5)  
حقد و کینه و خشم شیعه اثنی عشری دختران پیامبر(ص) را هم درنوردیده و همه را تحت‌الشعاع دایره‭ی تکفیر قرار می‌دهند، بلکه بعضی‌ها بر این عقیده‏اند که پیامبر(ص) جز فاطمه اصلاً دختری نداشته است.(6)  
پس آیا کسی که نظرش درباره‭ی رسول خدا (ص) و دخترانش این چنین است، واقعاً رسول خدا را دوست دارد؟! (7) .
این در حالی است که نویسنده (الکافی) در روایت‌هایش بر این مطلب تأیید کرده که هر کس به دوازده امام ایمان نیاورد کافر است، اگرچه علوی و فاطمی‏باشد(8) . این سخن در حقیقت شامل تکفیر صحابه و افراد بعد از آنها از جمله آل و اصحاب هم می‌شود زیرا آنها اندیشه‭ی اثنی عشری را که برای نخستین بار در سال (260 ه-) پدید آمد نشناخته‏اند، همانگونه به تکفیر امّهات المؤمنین همسران بزرگوار پیامبر(ص) پرداخته‏اند و هیچ کدام از آنها را از این تکفیر مستثنی نساخته‏اند و عجیب آنکه با شدت هر چه تمام‏‌تر حملات توهین‌آمیز، لعن، نفرین و تکفیر(9)  خود را متوجه عایشه و حفصه رضی الله عنهما می‌نمایند.(10) 
مجلسی مرجع بزرگ رافضه بابی را تحت عنوان (باب احوال عایشه و حفصه) باز کرده که در آن هیفده روایت را ذکر کرده (11)  و بقیه روایات را به بابهای دیگر ارجاع داده است.(12)  شیعه در آن روایات رسول خدا(ص) را در رابطه با اهل بیت و خانواده‭ی گرامیش به شدت مورد اذیت و آزار قرار داده‏اند، حتی کسی را که خداوند متعال از بالای هفت آسمان وی را بی‌گناه و پاک و مبراء از تهمت معرفی کرد (یعنی مادر عزیر مؤمنان عایشه‭ی صدیقه دختر صدیق) به فاحشه‌گری متهم کردند. در تفسیر قمی(13)  که اصل اصول تفاسیر آنها به شمار می‌رود تهمتی زننده و بسیار زشت بر ایشان وارد کرده‭اند که مقتضی تکذیب قرآن کریم است.
ابن کثیر - رحمه الله - در تفسیر سوره‭ی نور گفته است: عامه‭ی اهل علم اجماع دارند که اگر کسی به عایشه ناسزا بگوید و به او تهمت فاحشه ‌بزند، آن هم بعد از این برائتی که در این آیه در مورد ایشان ذکر شد او کافر است، زیرا چنین کسی با قرآن از در لجاجت و قلدری درآمده است(14) .
قرطبی می‭گوید: پس هر کسی که به خاطر آنچه که خداوند متعال عایشه را از آن مبرا کرده است، به او ناسزا بگوید، البته خداوند تعالی را تکذیب کرده و کسی که خداوند متعال را تکذیب کند کافر است.(15)  
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1) تفسیر عیاش (1/199)، برهان (1/319)، تفسیر صافی (1/389)، اصول شیعه امامیه (2/891).
2) اصول شیعه امامیه (2/891).
3) اصول کافی (1/247).
4) رجال‌الکشی، ص 52.
5) اصول شیعه امامیه (2/892).
6) کشف‌العضاء، جعفر نجفی، ص 5، اصول شیعه (2/892).
7) اصول شیعه امامیه (2/892).
8) اصول کافی (1/372-374).
9) اصول کافی (1/300)، رجال کشی، ص 57-60.
10) اصول شیعه امامیه (2/893).
11) بحارالانوار (22/227-247).
12) بحارالانوار (22/245).
13) تفسیر قمی‏(2/377).
14) تفسیر ابن کثیر (2/289-290)، الصارم المسلول، ص 50.
15) تفسیر قرطبی (12/206).خداوند سبحان بر جن و انسآنهايي كه رسالت رسول ‎الله را دريافته‌اند و به آآنها ابلاغ شده، واجب کرده كه به پيامبر(ص) و آنچه بر او نازل شده ‌ايمان بياورند. آيات قرآن به اين حقيقت مهم گواهي داده و آن را مورد تأكيد قرار داده و در موارد متعدّد قرآن، ايمان به خدا و ايمان به رسالت رسول‎ الله (ص) را با هم ذكر کرده است، از جمله خداوند متعال می‌فرمايد:
(قُلْ يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنِّي رَسُولُ اللّهِ إِلَيْکُمْ جَمِيعًا الَّذِي لَهُ مُلْکُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضِ لا إِلَهَ إِلاَّ هُوَ يُحْيِي وَيُمِيتُ فَآمِنُواْ بِاللّهِ وَرَسُولِهِ النَّبِيِّ الأُمِّيِّ الَّذِي يُؤْمِنُ بِاللّهِ وَکَلِمَاتِهِ وَاتَّبِعُوهُ لَعَلَّکُمْ تَهْتَدُونَ) (اعراف/158).
اي پيغمبر! (به مردم) بگو: من فرستاده خدا به سوي جملگي شما (اعم از عرب و عجم و سياه و سفيد و زرد و سرخ) هستم. خدائي كه‌ آسمآنها و زمين از آن او است. جز او معبودي نيست. او است كه مي‌ميراند و زنده مي‌گرداند. پس ايمان بياوريد به خدا و فرستاده‌اش، آن پيغمبر درس نخوانده‌اي كه‌ به خدا و به سخنهايش ایمان دارد. از او پيروي كنيد تا هدايت‌يابيد. 
رسول خدا(ص) فرمودند: 